Onze diensten

Vragen? Contacteer ons gerust!

Gespecialiseerde voetzorg

Als gespecialiseerd voetverzorger verstrek ik basisvoetzorg, aangevuld met verzorging van huid-, en nagelaandoeningen. met als doel pijn en ongemakkelijkheden weg te werken. Als gespecialiseerd voetverzorger, zijn wij een belangrijke schakel in de interdisciplinaire samenwerking met arsten/specialisten, podologen en verpleegkundigen.

Wie kan terecht in mijn praktijk?

Iedereen die correcte en professionele voetzorg nodig heeft. Dit inclusief patiënten met systeemaandoeningen (reuma, diabetischi,...), vaataandoeningen, oncologische patiënten,... Ook kinderen met voet- en nagelklachten worden behandelt in de praktijk.

Waarvoor kan u terecht in mijn praktijk?

1. Basisverzorging van de nagels, en huid van de voet.
2. Nagelproblemen zoals kalknagels, schimmelnagels, traumatische (of blauwe) nagels, ingegroeide nagels.
3. Huidproblemen: pijnlijke eelt, likdoorns, eksterogen, blaren, huidkloven
4. Speciale behandelingstechnieken zoals: medische kunstnagels bij beschadiging, uitgroei of uitval van de nagel, beschermende of drukontlastende orthesen in silicone.
5. Advies in verband met: voethygiëne/producten/schoenkeuze en doorverwijzigen naar andere zorgverstrekkers.

Terugbetalingen

Sommige mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke tussenkomst voor voetzorg. U kan zich best informeren bij uw mutualiteit.
Als gespecialiseerd voetverzorger zijn wij aangesloten bij het BVV. Dit is een erkende beroepsvereniging die zich inzet voor Belgische voetverzorgers. Het BVV pleegt ook overleg met de overheid en andere zorgverstrekkers.